Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Una holding familiar és una societat de gestió de participacions empresarials amb activitat econòmica

FAQs

 • Què és un protocol familiar?

  Un protocol familiar és un instrument jurídic que, amb independència de la regulació societària, pretén ordenar les relacions entre empresa i família, constituir una eina que permeti planificar i simplificar tant el relleu generacional com les expectatives emprenedores de cadascun dels seus membres.

  En el cas de la família Pedret Ventosa, el protocol familiar preveu que CURRAHEE holding dirigeixi i gestioni les empreses participades, optimitzi els recursos disponibles i mitjançant els dividends rebuts, vehiculi noves inversions empresarials. El protocol familiar proposa que els membres de la família Pedret Ventosa que ho desitgin, formin part del consell d’administració de la Holding a partir dels 22 anys.

 • Què és una holding familiar?

  És una societat de gestió de participacions empresarials amb activitat econòmica. Una Holding familiar no es un mer instrument patrimonial destinat a guardar dividends i destinar-los a inversions immobiliàries (segones residències) o financeres (borsa, etc...) alienes a l’activitat econòmica empresarial.

 • Les holdings són inversors passius? Les participacions han de ser majoritàries?

  L’essència de l’estructura jurídica d'una holding obliga a formar part dels òrgans de gestió de les empreses participades (com a administradors o com a membres del consell d’administració). No pot deixar simplement diners, ni jugar en borsa. Ha de tenir un paper actiu en la gestió però no cal que les participacions siguin majoritàries.